eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kezdenek kiábrándulni a franciák Macronból

Kezdenek kiábrándulni a franciák Macronból

Jelentősen csökkent Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége júliusban: 54 százalékos volt, 10 százalékponttal kevesebb, mint az előző hónapban a Journal du Dimanche című francia hetilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

Az IFOP francia közvélemény-kutató intézet által elvégzett felmérés szerint Edouard Philippe kormányfő népszerűsége is erősen visszaesett: 64-ről 56 százalékra csökkent júliusban.

A megkérdezettek 47 százaléka válaszolta azt, hogy "inkább elégedett" Macronnal (szemben a júniusi 54 százalékkal) és 7 százalékuk volt "nagyon elégedett" (míg júniusban még 10 százalékuk). Az elégedetlenek aránya viszont 35 százalékról 43 százalékra nőtt júliusban, a "nagyon elégedetleneké" pedig 12 százalékról 15 százalékra, míg az "inkább elégedetleneké" 23-ról 28 százalékra nőtt. A megkérdezettek 3 százaléka nem válaszolt, szemben a múlt havi 1 százalékkal.

Edouard Philippe kormányfővel a megkérdezettek 52 százaléka "inkább elégedett" (júniusban még 59 százalék volt ez az arány), 4 százalékuk pedig "nagyon elégedett" (-1 százalék). Az elégedetlenek közül 27 százalék "inkább elégedetlen (+3 százalék), 10 százalék pedig "nagyon elégedetlen" (+2 százalék). A választ nem adók száma 4 százalékról 7-re nőtt.

Az IFOP felnőtt lakosságra vonatkozó reprezentatív felmérése 1947 fős mintával készült július 17. és 22. között, internetes és telefonos automata kérdőív segítségével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×