eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tragédiákkal jár a kincsvadászat

Új-Mexikó állam rendőrfőnöke felszólította Forrest Fenn amerikai kincsvadászt és régiségkereskedőt, hogy vessen véget az általa meghirdetett kincsvadászatnak, mivel a Sziklás-hegységben elrejtett kincsesládika keresése közben már ketten meghaltak, többeket mentőalakulatoknak kellett kimenteniük szorult helyzetükből, és az esztelen akció mind a kincsvadászok, mind az őket mentő hivatásosok és önkéntesek életét veszélyezteti.

Pete Cassetas rendőrfőnök azután tette közzé felhívását, hogy hatalmas erőket mozgósítva, napokig tartó keresés után vasárnap megtalálták Paris Wallace 52 éves coloradói lelkész holttestét a Rio Grande folyó egy járhatatlan szakaszán. A pap feleségével és fiával kutatott az állítólag arannyal, ékszerekkel és egyéb értékekkel teli, három millió dollárt érő láda után.

Tavaly az új-mexikói hatóságok hetekig hiába kerestek egy másik coloradói férfit, aki ugyancsak kincsvadászat közben tűnt el az állam kietlen hátországában. Randy Bilyeu földi maradványait végül a feleség vezette önkéntesek találták meg hónapok elteltével.

Forrest Fenn 2010-ben hirdette meg a kincskereső akciót, a The Thrill of the Chase című versében adva rejtett támpontokat a megtalálásához.

Fenn, aki maga is kincsvadász, hétfőn azt mondta, hogy fontolgatja, miként tehetné biztonságosabbá a kutatást, esetleg le is fújja, de még nem döntött.

A szerencsétlenül járt lelkész 30 éves felesége azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy hiba lenne, ha Fenn törölné az akciót, és hogy 19 éves fiával együtt folytatja a hajszát a kincs után, még ott is, ahol férje életét vesztette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×