eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Légicsapás végezett az Iszlám Állam főmuftijával

Légicsapás végzett május 31-én Szíriában Turki al-Binalival, az Iszlám Állam legfőbb szellemi vezetőjével, a dzsihadista szervezet önjelölt "főmuftijával" - jelentette be kedden az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció.

Binali volt az iszlamisták egyik legtöbbet szereplő hitszónoka, akit gyakran lehetett látni propagandavideókon. Az úgynevezett főmufti feladatkörébe tartozott az új, külföldi harcosok toborzása és a propagandatevékenység is, amelyben a többi között világszerte merényletek elkövetésére szólított fel. Binali 2014 óta látta el e feladatát, miközben az iszlamisták vezetőjének, Abu Bakra al-Bagdadinak a bizalmasaként az Iszlám Állam hamis kalifátusát igyekezett legitimálni, amelyet a terroristák az általuk lerohant szíriai és iraki területeken kiáltottak ki.

A terrorellenes koalíció közlése szerint Binali a szíriai Majadín városában végrehajtott bombázásban vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×