eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fegyverek voltak abban a kocsiban, ami Párizsban egy rendőrautóba hajtott

Szándékos ütközés történt, a francia belügyminiszter is a helyszínre sietett.

Szándékosan rendőrségi furgonba hajtott egy autó Párizsban, a Champs-Elysée-n hétfőn délután 3 óra 40 perckor. A jármű az ütközés után kigyulladt, a metró nem áll meg a Champs-Élysées-Clemenceau megállónál.

A rendőrség lezárta a környéket, a lángokat eloltották a tűzoltók - írta az MTI. 

A BBC tudósítása szerint a járműben, ami a rendőrautóba hajtott, fegyver volt. Az incidensben meghalt a vétkes sofőr, más nem sérült meg.

A BFM hírtelevízió szerint a gépkocsit tűzszerészek vizsgálták át, és legalább egy gázpalackot, több fegyvert és töltényeket találtak benne.

Gérard Collomb belügyminiszter merényletkísérletnek minősítette a történteket.

A francia hatóságok egy öngyilkos merénylő által végrehajtott terrortámadásként kezelik az ügyet, amelyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot.

Április 20-án, három nappal az elnökválasztás első fordulója előtt ugyanitt, a párizsi Champs-Elysées sugárúton egy 37 éves rendőrt fejbe lőtt és két másikat, valamint egy német járókelőt megsebesített egy merénylő, akit a helyszínen lelőttek a rendőrök.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 19:20
×
×
×
×