INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

barack obama

előadás

milánó

környezetvédelem

donald trump

Obama fogolynak érzi magát

Obama fogolynak érzi magát

InfoRádió / MTI

Barack Obama volt amerikai elnök szerint az Egyesült Államok új elnöke - bármennyire is kételkedik a globális felmelegedés valódiságában - nem lesz képes visszafordítani a klímaváltozás elleni küzdelemben tett előrelépéseket.

Donald Trump korábban átverésnek nevezte a klímaváltozást, és célozgatott arra, hogy felmondja a 2015-ben a globális felmelegedés ellen megkötött párizsi egyezményt. Hivatalba lépése óta máris visszavonta Obama több környezetvédelmi jogszabályát, és védelmébe vette az olaj- és szénalapú iparágakat.

"Nyilvánvalóan az új adminisztráció

némileg más nézeteket vall az energiapolitika terén"

- fogalmazott Obama a milánói Seeds&Chips nemzetközi élelmiszer-innovációs találkozón mondott  beszédében.

Az új elnökség alatt a klímaváltozás ellen szükséges lépések közül néhány lehet, hogy lassabban fog megtörténni, mint ahogy az más vezetővel történne - vélte Obama, hozzátéve, hogy ugyanakkor bizonyos benne, hogy az Egyesült Államok továbbra is a jó irányba fog haladni, mégpedig azért, mert a magánszektor már elköteleződött amellett, hogy a jövő záloga a tiszta energiában van, és a klímaváltozást figyelembe vevő befektetések már be vannak ágyazódva a gazdaságba.

A volt amerikai elnök beszédében védelmébe vette az Olaszországban és Európában általában a legtöbb helyen tabunak számító genetikai módosítás technológiáját is. "Persze óvatosan kell kezelni ezeket az új technológiákat, (.) de úgy gondolom, nem zárkózhatunk el előle" - fogalmazott.

Obama - akinek ez volt az első külföldi szereplése, amióta távozott az Egyesült Államok elnöki székéből - másfél órán keresztül beszélt a milánói találkozón, amelynek résztvevői ezért fejenként 850 eurót fizettek.

Beszédében arra is kitért, mennyire élvezi, hogy végre biztonsági intézkedések nélkül szabadon sétálgathat vagy beülhet egy kávézóba. "Most már csak a szelfik foglya vagyok, ami nagyjából ugyanolyan rémes" - tréfálkozott Obama, utalva arra, hogy ha sétálni megy, akkor minden második lépésnél valaki azonnal közös fotót akar készíteni vele.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018