eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kivonja magát a vizsgálatokból az amerikai igazságügyi miniszter

Jeff Sessions igazságügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy önként visszavonul a Trump-kampánystáb és orosz tisztségviselők esetleges kapcsolatairól folyó mindenfajta vizsgálatból, miután kiderült, hogy a kampány ideje alatt találkozott az orosz nagykövettel, ám erről nem számolt be szenátusi meghallgatásán.

A miniszter sajtóértekezleten jelentette be döntését. "Úgy döntöttem, hogy az elnökválasztással bármilyen módon kapcsolatban lévő valamennyi jelenlegi és leendő vizsgálatból kivonom magam" - fogalmazott. Közölte egyúttal, hogy a feladatokat helyette Dana Boente miniszterhelyettes látja el majd.

Jeff Sessions leszögezte: bejelentését nem szabad úgy értelmezni, mintha ellene bármiféle vizsgálat folyna az ügyben.

Elmondta azt is, hogy a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel kétszer találkozott, az első találkozójuk nagyon rövid volt, a másodikra szeptemberben került sor, és azon jelen volt két szenátusi munkatársa is. Közlése szerint Szergej Kiszljak nagykövettel a terrorizmus elleni harcot és Ukrajna helyzetét vitatták meg. A beszélgetés Ukrajnáról szóló pillanatai "ingerlékenyek voltak" - fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, hogy különösebb részletekre nem emlékszik. Hangsúlyozta: Donald Trump kampányának ügyében soha nem találkozott orosz tisztségviselőkkel, és a tavaly szeptemberi megbeszélés óta egyáltalán nem találkozott oroszokkal.

A tárcavezető kifejtette, hogy erről a találkozóról valószínűleg említést kellett volna tennie a szenátusi meghallgatáson, bár azt is leszögezte, hogy nem hazudott eskü alatt.

A The Washington Post című amerikai lap szerdán éjjel hozta nyilvánosságra, hogy Jeff Sessions a kampány ideje alatt - még a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagjaként - kétszer is találkozott Szergej Kiszljak orosz nagykövettel, ám erről nem számolt be a miniszterjelölti meghallgatásán. Sessions közleményben cáfolta, hogy kampánytémák megvitatása céljából találkozott volna az orosz nagykövettel.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön, a virginiai Newport News városában tett látogatása során egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy teljes mértékben megbízik igazságügyi miniszterében.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×