eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Folytatják a hajtóvadászatot az isztambuli merénylő után

A nyugat-törökországi Izmir városában őrizetbe vettek öt embert, aki gyaníthatóan kapcsolatban áll az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel, és köze lehet a szilveszter éjszakai isztambuli merénylethez - jelentette szerdán az Anadolu török hírügynökség.

A Dogan hírügynökség úgy értesült, hogy az izmiri rendőrségi akció célpontja három olyan család volt, amely húsz napja érkezett oda a közép-törökországi Konya városából. Konyában tartózkodott a feltételezett merénylő is, mielőtt Isztambulba utazott. A Dogan szerint 27 embert - köztük nőket és gyerekeket - állítottak elő.

Az Anadolu kedden arról számolt be, hogy a 39 halálos áldozatot követelő merénylettel kapcsolatban őrizetbe vettek 14 embert, az NTV török televízió pedig azt jelentette, hogy két külföldi állampolgárt vettek őrizetbe az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren.

Maga a merénylő szökésben van. Személyét már ismerik a török hatóságok, a Kína északnyugati részén élő ujgur népcsoporthoz tartozik, de a kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A merényletet az IÁ vállalta magára.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×