INFORÁDIÓ
2023. április 2. vasárnap
Áron

eu

európai unió

európai parlament

ep

migráció

kvótareferendum

jog

kvótanépszavazás

Az EP nem vette napirendre a magyarországi népszavazás kérdését

InfoRádió / MTI

Elutasították az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén azt a képviselői indítványt, hogy vegyék a testület napirendjére az előző napi magyarországi kvótareferendum kérdését.

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal - Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) frakció által benyújtott indítvány értelmében az uniós parlamentnek meg kellett volna vitatnia a menedékkérők újraelosztását célzó kvótákról kiírt népszavazás kérdését, illetve ki kellett volna kérnie az ügyben az Európai Bizottság véleményét.

A frakció nevében Marie-Christine Vergiat, a GUE-NGL képviselője szólalt fel, aki elmondta, hogy főként a kormányzati kampány hangnemét kifogásolják, mert - mint mondta - az annak során megfogalmazott "hazugságok méltatlanok az Európai Unióhoz".

Philippe Lamberts, a zöld képviselőcsoport társelnöke támogatásáról biztosította az indítványt, szerinte a Magyarországon megfigyelhető reakciók mindenhol máshol is jelen vannak Európában, ezért érdemes lenne foglalkozni a kérdéssel, el kellene gondolkozni rajta, hogy miképp reagálunk a menekültválságra.

A képviselők 181 nem szavazattal, 101 ellenében és 11 tartózkodás mellett elutasították a kezdeményezést.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018