eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kevesebb propagandát javasol az olasz külügyminiszter

Üdvözölte a menekültek kötelező európai uniós elosztásáról szóló vasárnapi magyarországi népszavazás kimenetelét az olasz külügyminiszter. Paolo Gentiloni szerint nemzetállami helyett európai megoldások kellenek a migránsválságra, és szolidaritásra van szükség az európai országok között.

A minisztert a Földközi-tengerből kimentett menekülteket elszállásoló Lampedusa szigetén érte a hír, hogy érvénytelen lett a referendum. Erre utalva a RaiNews24 hírtelevíziónak azt mondta, "szép", hogy épp ott tudta meg az eredményeket.

Hozzátette azonban, hogy nincsenek illúziói, tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megpróbál győzelmet kovácsolni abból, amit a magyar ellenzék a kormányfő személyes vereségének tart: azt, hogy nem sikerült elég szavazót mozgósítani.

Megjegyezte: "minden országban vannak olyan pártok, amelyek ellenséget keresnek". De azok a kormányok, amelyek a legrosszabb érzéseket követik, felelőtlenek - vélekedett, hozzátéve, hogy a kormányon lévőknek kevesebb propagandát kellene folytatniuk, és jobban kellene ismerniük a tényeket.

A gondok szerinte nem oldódnak meg azzal a mondattal, hogy a migránsoknak otthonukban kell segíteni - "amit Olaszország egyébiránt már régóta megtesz".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében. Az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik. A közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×