eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő

Marad az elfogatóparancs Assange ellen

A stockholmi fellebbviteli bíróság pénteken úgy döntött, hogy nem vonja vissza a 2010-ben kiadott európai elfogatóparancsot Julian Assange, a WikiLeaks alapítója ellen, akivel szemben szexuális bűncselekmények miatt nyomoznak Svédországban.

A 45 éves ausztrál férfi 2012 óta Ecuador londoni nagykövetségén él, hogy elkerülje a kiadatást. A WikiLeaks atyja attól tart, hogy Svédország kiadná őt az Egyesült Államoknak, ahol büntetőjogi eljárás zajlik az általa alapított leleplező oldal ellen.

Assange tagadja, hogy bárkit is megerőszakolt volna, és többször fellebbezett a letartóztatási parancs ellen. Egyelőre nem tudni, hogy az ítélet után a svéd legfelsőbb bírósághoz fordul-e ügyével.

Assange-ot október 17-én hallgatja ki egy ecuadori ügyész a svéd nyomozók nevében.

Az ausztrál férfi védőügyvédje két éve próbálja semmissé nyilváníttatni a letartóztatási parancsot - sikertelenül. Assange legutóbb februárban emelt panaszt egy svéd bíróságon a döntés miatt, röviddel azután, hogy egy ENSZ-munkacsoport jelentésében önkényesnek nevezte Assange fogva tartását Ecuador londoni nagykövetségén, és a férfi kártalanítására szólította fel Nagy-Britanniát, illetve Svédországot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×