eur:
393.82
usd:
368.23
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Putyint dicsőítette Trump

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump az MSNBC szerda esti Főparancsnokok fóruma című műsorában tette legújabb meghökkentő kijelentését.

„Az oroszországi rendszer kereteiben Vlagyimir Putyin orosz elnök sokkal jobb vezető, mint az Egyesült Államok elnöke. A miénk egy megosztott ország, amelyben itt van Hillary Clinton az e-mail-botrányával, amelyet ha a privát szektorban követett volna el, már börtönben lenne” – fogalmazott Donald Trump, majd kiemelte, hogy megválasztása esetén jó kapcsolatokra törekedne az orosz elnökkel, és bár köszöni, hogy Vlagyimir Putyin korábban briliánsnak nevezte, ennek nem lesz hatása a kapcsolatukra.

A műsorban, amelynek eredeti célja az volt, hogy az elnökjelöltek külön-külön kifejtsék, miért ők lennének a megfelelő személyek az amerikai hadsereg főparancsnoki tisztségére, amely az elnöki hivatallal jár, a politikus továbbra sem árult el részleteket arról, hogy miként győzné le az Iszlám Államot, csupán annyit mondott, hogy tábornokai ajánlásai alapján jár majd el.

Ezzel szemben a már említett demokrata jelölt, Hillary Clinton az Iszlám Állam legyőzését nevezte a legnagyobb terror-ellenes céljának.

Légicsapásokkal és a területen harcoló szövetséges arab és kurd földi egységek támogatásának megerősítésével tudjuk legyőzni az Iszlám Államok – mondta Hillary Clinton, aki többször is hangsúlyozta politikai tapasztalatait, amelyekre szenátorként, majd külügyminiszterként tett szert. Kérdésre válaszolva a demokrata elnökjelölt úgy vélte: tévedés volt, hogy annak idején megszavazta Irak invázióját, de vállalta a felelősséget a döntéséért. Ugyanakkor kijelentette, hogy bár Donald Trump tagadja, a republikánus elnökjelölt is támogatta az iraki háborút. A színpadra egyébként később lépő Donald Trump erre reagálva fölsorolta, hogy mikor, hol utasította el nyilvánosan az iraki beavatkozást.

Mindeközben a The Wall Street Journal arra hívta fel olvasói figyelmét, hogy a hagyományosan a republikánus pártot támogató olajipar sokkal magasabb összeggel támogatja a demokrata jelölt kampányát, mint republikánus riválisáét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×