eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Merkel: ne hozzák a törökök a problémákat Németországba!

Angela Merkel kiállt az elmúlt hónapokban követett menekültpolitikája mellett, a török bevándorlókat pedig arra kérte, hogy ne vigyék magukkal Törökország konfliktusait Németországba.

Angela Merkel német kancellár az ARD német közszolgálati televíziónak tegnap adott interjúban kiállt korábbi menekültpolitikája mellett, élesen bírálta azokat az európai országokat, amelyek nem kívánnak befogadni muszlim menekülteket és ragaszkodott a menekültek elosztására vonatkozó kvótarendszerhez is.

A török puccskísérletet követő, a török tisztogatás nyomán az unió és Törökország közötti vitákkal, illetve a németországi török közösségen belüli az Erdogan elnök, illetve a puccsért a török vezető által felelőssé tett Fethullah Gülen hitszónok hívei közötti feszültségekről szólva a politikus úgy fogalmazott, hogy azoknak, akik évek óta Németországban élnek és akár német állampolgárságot is szereztek, inkább az ország építésében kellene részt venniük ahelyett, hogy a törökországi konfliktusaikat viszik Németországba.

A kancellár emellett kijelentette, hogy a törökországi puccskísérletet követő fejlemények ellenére folytatni kell Ankarával a tárgyalásokat.

A CDU élén álló Angela Merkel az interjúban továbbra is nyitva hagyta azt a kérdést, hogy versenybe száll-e újra a kancellári címért a jövő év őszén esedékes szövetségi választásokon. Ezzel kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy "a megfelelő időben" meghozza az erre vonatkozó döntést.

A Bild am Sonntag megbízásából készült Emnid-felmérés szerint egyébként minden második német polgár elutasítja, hogy Angela Merkel negyedik mandátumát is megkezdje. A kancellár támogatóinak aránya jelenleg 42 százalék, tavaly novemberben 45 százalék volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×