eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Teljes harckészültségben az orosz hadsereg!

Újabb váratlan harckészültség-ellenőrzést rendelt el az orosz fegyveres erőknél csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy az augusztus 25. és 31. közötti időszakra teljes harckészültségbe helyezték a déli, valamint részlegesen a nyugati és a központi katonai körzet, az Északi Flotta, a légi és űrerők, illetve a légideszant parancsnokságának egységeit.

Sojgu szerint az ellenőrzés célja, hogy a fegyveres erők gyakorolják az Oroszországi Föderáció "érdekeinek védelmére való közvetlen felkészülés teljes ciklusát" a biztonsági kockázatok növekedésének esetére, valamint az, hogy ellenőrizzék a hadsereg délnyugati irányú harckészültségének fokozását.

Az orosz fegyveres erőknél az utóbbi időben gyakoriakká váltak a hasonló ellenőrzések, júliusban például a harci és mobilizációs készséget értékelték. Márciusban a légideszantos egységeknél volt ilyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×