eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

Elutasították a Twitter elleni keresetet

Elutasított egy dzsihadista propaganda terjesztésért a Twitter ellen benyújtott keresetet egy San Francisco-i bíróság.

A keresetet januárban nyújtotta be Tamara Fields floridai lakos, akinek a férje életét vesztette tavaly egy rendőrségi kiképzőközpontot ért fegyveres támadásban Jordánia fővárosában, Ammánban. Az özvegy szerint a közösségi oldal lehetőséget nyújtott a szélsőségeseknek propagandájuk terjesztéséhez és új tagok toborzásához. Fields szerint ezért a Twittert is felelősség terheli az ammáni támadásért.

Az özvegy keresete szerint "az Iszlám Állam rendkívüli terjeszkedése az utóbbi néhány évben és az, hogy a világ egyik legveszélyesebb terrorszervezetté vált, nem lett volna lehetséges a Twitter segítsége nélkül".

A keresetet vizsgáló bíró az elutasító döntést azzal indokolta, hogy a közösségi oldalt nem lehet felelőssé tenni a dzsihadisták retorikájáért, amelyet a Twitter szolgáltatását is használva próbálnak terjeszteni. Hozzátette, az internetes vállalatot ezen kívül semmilyen módon nem lehet a jordániai támadással összefüggésbe hozni.

A Twittert már korábban is több hasonló bírálat érte. A közösségi oldal vezetői azonban váltig állítják, hogy rendszeresen törlik a szélsőséges eszméket terjesztő fiókokat.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a  magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Megérkezett a magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Bő másfél órával a 15 órakor kezdődő mérkőzés előtt megérkezett a magyar válogatott a kölni stadionba. Vonulnak a szurkolók a központból a stadion felé.

Most Ukrajnának is jól jönne, ha jönne a gáz az orosz-ukrán vezetéken

Az Ukrajna ellen indított orosz háború nyomán az EU egy sor szankciót hozott Moszkvával szemben, de nem tiltotta meg a földgázexportot, amit néhány ország ki is használ. Az év végén azonban lejár az Ukrajnán keresztül haladó tranzitot szabályozó szerződés, de európai illetékesek arról tárgyalnak, hogyan lehetne fenntartani a szállításokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×