eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Túlfutott a leszállópályán egy magyar repülőgép Olaszországban

Túlfutott a leszállópályán egy magyar repülőgép Olaszországban

300 méterrel túlfutott és a töltés állított meg egy magyar áruszállító Boeing 737-es repülőgépet az olaszországi Bergamo-ban - adta hírül az Airportal.hu. Mint írják, az első hírek szerint a balesetben a kétfős személyzet nem sérült meg.

Mint az Airportal.hu írja: az ASL Airlines Hungary Boeing 737-476 (SF) típusú repülőgépe hajnalban tartott Párizsból az olaszországi Bergamo-Orio Al Serio repülőtérre, ahol hajnali 4 óra után nem sokkal szállt le a 28-as jelzésű futópályán. A magyar üzemeltetésű 737-es áruszállító repülőgép nem tudott megállni a futópályán, mintegy 300 méterrel túlfutott, majd két utat és egy parkolót is keresztezve egy közút töltésénél állt meg.

A repülőgép fedélzetén lévő, kétfős, magyar személyzet az első értesülések szerint nem sérült meg.

A repülőtéren esős, viharos időjárás volt a leszállás időpontjában - olvasható az Airportal.hu oldalon.

Az ASL Airlines Hungary Magyarországon bejegyzett légitársaság, 5 darab áruszállítóvá átalakított Boeing 737-es repülőgépet üzemeltet, melyekkel döntően a nagy expressz-csomagszállító cégek számára teljesítenek járatokat Európán belül.

"Ha egy ilyen gép túlfut a leszállópályán, az mindenképpen súlyosnak nevezhető, még akkor is, ha nagy szerencsére a személyzet sértetlenül megúszta" - mondta az InfoRádiónak Pető György újságíró, repülési szakértő.

"Hogy ez miért történt, még nagyon nehéz megmondani, feltevések vannak. Elviekben ez egy hosszú kifutópálya, ezen a repülőgépek általában  meg szoktak állni. Nyilvánvalóan az lesz a legfontosabb kérdés, hogy a repülőgéppel esetleg valami technikai probléma történhetett-e - például a fékrendszer nem működött - vagy esetleg pilótahiba" - mondta a repülési szakértő.

Pető György elmondta: feltételezések szerint ha az utóbbi történt, akkor az azért lehetett, mert középtávon szállhattak le a repülőgéppel. 

"A vizsgálat során megnézik, hogy ezt technikai hiba, vagy esetleg valami vezetéstechnikai - tehát pilótahiba - okozhatta" - közölte a repülési szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×