eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Robbanószerkezetet dobtak a koszovói parlament épületére

Robbanószerkezetet dobtak a koszovói parlament épületére csütörtökön késő este - számolt be egy rendőr a helyszínről.

Az incidensben senki sem sebesült meg.

A helyi média értesülései szerint két motoros rakétagránátot hajított az épületre, amikor elhaladtak mellette. A rendőrség nem erősítette meg a sajtójelentéseket.

A Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó egyik szemtanú szerint a robbanást követően a koszovói rendőrség különleges egysége lezárta a törvényhozás épülete körüli területet.

A koszovói parlament Pristina belvárosának egyik forgalmas utcáján, a kormány épülete mellett van.

Az 1,8 milliós balkáni országban az elmúlt hónapokban érezhetően nőtt a feszültség a politikai pártok között. Ellenzéki képviselők többször is könnygázt fújtak a parlamenti ülésterembe, hogy ezzel tiltakozzanak az Európai Unió égisze alatt Szerbiával megkötött egyezség ellen, amely több autonómiát biztosítana a szerb többségű településeknek.

Csütörtökön a koszovói kormány arra kérte a parlamentet, hogy ratifikálja a Montenegróval megkötött határ-megállapodást. Az ellenzék úgy véli, Pristina 8000 hektárnyi földet juttat a szomszédos országnak. Emiatt a legnagyobb ellenzéki párt tiltakozást hirdetett, a tömeg azonban gyorsan feloszlott, miután a kérdést végül levették a törvényhozás napirendjéről.

A schengeni övezetbe való vízummentes beutazás bevezetéséhez az Európai Unió azt a feltételt szabta Koszovónak, hogy állapodjon meg a vitás határkérdésben Montenegróval.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×