eur:
388.7
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Hollande szerint Trump konzervatívabbá tenné a politikát

Sokkal konzervatívabbá tenné a politikát világszerte, ha a republikánus elnökjelölt, Donald Trump győzne az amerikai elnökválasztáson - jelentette ki újságíróknak kedden Párizsban Francois Hollande francia államfő, szerinte az amerikai ingatlanfejlesztőtől sokaknak "hányingerük van".

Trump esetleges győzelme idén novemberben befolyásolhatja a franciaországi elnökválasztást 2017 tavaszán - mondta Hollande, aki még nem közölte, hogy indul-e a megmérettetésen.

"Amennyiben az amerikaiak Trumpot választják meg, annak következményei lesznek, mert az amerikai elnökválasztás világra szóló" - tette hozzá a szocialista vezető.

"Ez egy nagyon éles jobboldali fordulatot hozhat a világban, vagy éppen ellenkezőleg egyfajta korrekciót... az amerikai elnökválasztási kampányban olyan témák kerülnek elő, mint amilyenek majd a franciaországiban" - hangoztatta a politikus, aki, ha indul az elnökválasztáson, erős vetélytársa találhat a szélsőjobboldali Nemzeti Front jelöltjében, Marine Le Penben.

Hollande úgy vélekedett, hogy Trump számos túlzásba vitt kijelentésétől sokan undorodnak, még az Egyesült Államokban is, különösen akkor, amikor a katonák emlékét bírálta. Szerinte a republikánus elnökjelölt megjegyzései az elnökválasztási kampányban sértőek és megalázóak.

A francia elnök a politikusokról általában szólva azt mondta, csak "akkor kell tisztelni őket, amikor tiszteletre méltóak".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×