eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Obama féltestvére Donald Trumpra szavaz

Obama elnök féltestvére a republikánus jelöltre, Donald Trumpra szavaz majd novemberben, mert nem elégedett a testvére teljesítményével - derül ki egy hétfőn megjelent lapinterjúból.

Malik Obama a Kenya nyugati vidékén fevő Kogelóból, Obama édesapjának szülőfalujából adott telefoninterjút a Reuters brit hírügynökségnek, s az interjút az amerikai sajtó egy része is közölte. Az ötvenes éveiben járó, Kenyában élő, de amerikai állampolgárságú férfi a republikánusok elnökjelöltjére, Donald Trumpra adja majd a voksát, elsősorban azért, amit Trump a biztonsági helyzetről, a biztonsági kihívások megoldásáról mond. "Két lábbal jár a földön, a szívéből beszél, nem próbál meg politikailag korrekt lenni, egyenes ember"- jellemezte a republikánus jelöltet a demokrata párti elnök féltestvére.

Malik Obama 1985-től élt Washingtonban, különböző cégek alkalmazásában állt, jelenleg önálló pénzügyi tanácsadói vállalkozása van.

A férfi kifejtette, hogy muszlim létére is Donald Trumpot támogatja, mert megérti a republikánus elnökjelölt aggodalmait. "Én természetesen muszlim vagyok, de az mégiscsak megengedhetetlen, hogy emberek az iszlám nevében lövöldözzenek és gyilkoljanak" - fogalmazott Malik Obama.

Bírálta féltestvére Obamát azért is, mert szerinte a Fehér Házban nem sokat tett sem az amerikaiakért, sem a saját népes családjáért. Malik Obama egyszer látogatta meg a féltestvérét - akinek az esküvői tanúja is volt - a Fehér Házban. Sajtóhírek szerint a két Obama nincs jó viszonyban egymással, kapcsolatuk még jóval Barack Obama elnökké választása előtt elhidegült.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×