eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csehországban elsőfokú terrorveszély van érvényben

Csehországban továbbra is az elsőfokú terrorveszély van érvényben, amely lényegében a biztonsági szolgálatok és a rendőrség fokozott éberségét jelenti - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter a biztonsági csoport szombati ülése után. Az operatív csoportnak a belügyminisztérium, a rendőrség és a titkosszolgálatok vezetői a tagjai

"Az érdemi információk értékelése alapján a biztonsági csoport arra az álláspontra jutott, hogy a németországi helyzettel kapcsolatban Csehországban nincs semmiféle konkrét veszély" - hangoztatta a miniszter. Hozzátette: ennek alapján az országban továbbra is az első fokú terrorveszély van érvényben.

A felelős szakértők véleménye szerint "a jelenlegi biztonsági intézkedések Csehország számára elegendőek". A rendőrség a cseh-német határ fokozottabb ellenőrzésére kiadott péntek esti intézkedését azonnali hatállyal visszavonta. Ugyanakkor a rendőrségi járőrök fokozott számban lesznek jelen az utcákon, és elsősorban azokat a helyeket fogják ellenőrizni, ahol nagyobb számú ember gyűlik össze.

Csehországban a terrorveszély elleni védekezésnek négy fokozata van. Az első szintet március 22-én, a brüsszeli terrortámadások nyomán vezették be. Ezen a későbbi terrorcselekmények után sem változtattak. A müncheni Olimpia üzletközpontban történt péntek esti lövöldözés kilenc áldozata között nincsenek cseh állampolgárok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×