eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Boris Johnson: nem kell siettetni a kilépési folyamatot

Boris Johnson, a brit kilépés mellett folytatott kampány egyik vezetője pénteken azt mondta, hogy nem kell siettetni a távozás folyamatát az Európai Unióból, miután az EU-tagságról előző nap tartott népszavazáson a kilépést pártoló tábor győzött.

Az előző londoni polgármester Johnson a referendum eredményeinek közzétételét követő első sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy az EU "a maga idején nemes elképzelés volt", de "ennek az országnak már nem volt megfelelő".

Kijelentette: a britek arra szavaztak, hogy visszavegyék az ellenőrzést az Európai Uniótól, amely túlságosan átláthatatlan volt. Hozzátette, hogy Nagy-Britannia továbbra is európai nagyhatalom marad, de azt is, hogy nem fordíthat hátat Európának.

Johnson sokak szerint esélyes arra, hogy átvegye a brit kormány vezetését David Cameron miniszterelnöktől, aki pénteken bejelentette, hogy le fog mondani.

A volt londoni polgármester közölte, hogy főhajtás illeti Cameront, a politikusoknak pedig köszönetet kell mondaniuk a brit népnek a kilépés melletti döntésért.

"Ismét megtalálhatjuk saját hangunkat a világban, a hangot, amely illik a világ ötödik legerősebb nemzetgazdaságához. Dicső lehetőséget kaptunk: saját törvényeket hozhatunk, és adórendszerünket teljesen a brit gazdaság szükségleteihez igazíthatjuk" - fogalmazott Johnson.

Mindazonáltal nyomatékkal leszögezte, hogy rövid távon semmi sem változik.

"Nincs szükség kapkodásra, és ahogy a miniszterelnök is mondta, tényleg semmi sem változik máról holnapra" - mondta a miniszterelnökségre esélyesnek ítélt Johnson.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×