eur:
389.4
usd:
363.79
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Offshore-botrány - Őrizetbe vettek egy informatikust

Őrizetbe vették a Panama-iratok által kirobbantott offshore-botrányban érintett Mossack Fonseca ügyvédi iroda genfi irodájának egyik informatikusát - közölték az ügyre rálátó források szerdán.

Az AP amerikai hírügynökség a Le Temps című svájci napilapra hivatkozva egyértelműen azt írja, hogy a kiszivárogtatással kapcsolatban vették őrizetbe a meg nem nevezett informatikai szakembert. A Le Temps ugyanakkor azt is megírta: azt egyelőre semmi sem bizonyítja, hogy a most őrizetbe vett illető szivárogtatta ki a dokumentumokat.

A genfi ügyészség mindössze annyit erősített meg, hogy az ügyben büntető eljárás van folyamatban, és maga az ügyvédi iroda tett feljelentést. A nyomozóhatóságok jogosulatlan adatszerzés és számítógépes rendszerhez való jogosulatlan hozzáférés gyanúja miatt vizsgálódnak. A férfit pár napja vették őrizetbe, és a rendőrség házkutatást is tartott a Mossack Fonseca genfi irodájában. A cég egyelőre nem reagált a sajtó megkeresésére.

Április elején derült ki, hogy a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától egy ismeretlen hatalmas mennyiségű adatot adott át a német Süddeutsche Zeitungnak, melyet oknyomozó újságírók nemzetközi hálózata dolgozott fel, betekintést engedve abba, milyen offshore cégeken keresztül kezelik vagy adott esetben tüntetik el az adóhatóság árgus szemei elől vagyonukat a világ leggazdagabbjai. Az ügy kirobbanását követően lemondásra kényszerült az izlandi miniszterelnök és egy spanyol miniszter is.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×