eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Véres túszdráma egy francia rendőrparancsnok házánál

Túszdráma zajlott le keddre virradó éjszaka a Párizstól mintegy ötven kilométerre fekvő Magnanville településen, egy ismeretlen támadó otthona bejáratánál halálra késelt egy francia rendőrparancsnokot, és túszul ejtette, majd meggyilkolta annak feleségét. A francia különleges egységek végül agyonlőtték az elkövetőt - közölte a francia belügyminisztérium.

Később az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezethez köthető Amak hírügynökség honlapján a szélsőségesek közzétettek egy közleményt, miszerint az egyik harcosuk követte el a támadást.

A biztonsági erők a lakóházban egy hároméves, sokkos állapotban lévő, de sértetlen kisfiút találtak.

Rendőrségi források szerint a parancsnok éppen be akart menni házába, mikor a támadás érte. Miután a késelő leszúrta a férfit, annak feleségével és gyerekével együtt elbarikádozta magát a családi házban.

A rendőrség elitalakulatai hétfőn későn este kiszálltak a helyszínre, és tárgyalásokba bocsátkoztak a férfival. A Le Figaro című francia lap úgy tudja, a hatóságok több lakóházat kiürítettek és leállították az áram- és gázellátást a környéken.

Éjfél körül robbanást lehetett hallani a környéken. A Le Figaro arról számolt be, hogy a robbanást követő percekben a biztonsági erők megrohamozták a lakóházat.

Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, a tárgyalások nem vezettek eredményre, ezért a különleges egységek behatoltak az épületbe. Az elkövetőt agyonlőtték, és egy nő holttestére bukkantak.

Egy rendőrségi forrás szerint a férfi az Iszlám Államra hivatkozott a túsztárgyalások során. Szemtanúk arról számoltak be a nyomozóknak, hogy a parancsnokra mért támadáskor "Allah akbar" kiáltást hallottak.

Az Amak közleménye azt állítja, harcosuk ölte meg a Magnanville közelében fekvő Les Mureaux rendőrfőnök-helyettesét és annak feleségét. Az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE központ megerősítette, hogy a dzsihadista csoporthoz kötődő hírügynökség kiadta a közleményt.

A párizsi ügyészség terrorellenes osztálya vizsgálatot indított az ügyben.

Francois Hollande francia elnök úgy nyilatkozott, hogy "teljes mértékben fényt fognak deríteni" ennek a "borzalmas drámának" a pontos természetére.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×