eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szakértő: az USA sem immunis az IÁ ellen

Az Egyesült Államok (USA) sem immunis az Iszlám Állam (IÁ) terrorista merényletei ellen - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Gyarmati István ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi válogatás nélkül lövöldözni kezdett: ötven embert megölt, ötvenhármat megsebesített, ezzel az USA történetének legsúlyosabb tömegmészárlását követte el. A támadást az IÁ vállalta magára.

A szakértő úgy fogalmazott, hogy bár az Egyesült Államokban általában jól működik az "olvasztótégely-effektus", ott is előfordulnak "kivételek", és ezek valószínűségét növeli, hogy a második generációs bevándorló fiatalokat meglepően nagy számban hálózza be az IÁ.

Gyarmati István arról is beszélt, hogy központi regisztrációs rendszert kellene bevezetni Európában a migrációs hullám ellenőrizhetősége érdekében. Akik nem regisztrálnak, azokat be sem szabadna engedni a kontinensre, maga a regisztráció pedig ujjlenyomatvételen, íriszdiagnosztikán vagy DNS-vizsgálaton alapulna, míg ugyanis az útlevelet ki lehet cserélni, a biometrikus azonosítókat nem nagyon lehet megváltoztatni - érvelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×