eur:
395.04
usd:
371.3
bux:
66155.56
2024. április 16. kedd Csongor

A melegfelvonulásra tartott, fegyverekkel

Fegyvereket, töltényeket és robbanóanyagokat találtak az amerikai hatóságok vasárnap a kaliforniai Santa Monicában egy autóban; a rendőrök őrizetbe vették a jármű tulajdonosát, aki elmondása szerint a Los Angelesben megrendezett melegfelvonulásra tartott.

Helyi idő szerint vasárnap reggel egy ismeretlen telefonált Santa Monica rendőrségére, hívta fel a figyelmet az autóra és annak gyanús vezetőjére. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, átkutatták a kocsit és megtalálták a fegyvereket, töltényeket, robbanószereket. Az indianai rendszámú autó vezetője azt mondta: egy barátjához igyekszik a Los Angeles West Hollywood nevű városrészében zajló melegfelvonulásra.

Saul Rodriguez, Santa Monica rendőrségének szóvivője a Los Angeles Times című lap kérdésére azt nyilatkozta: egyelőre nem tisztázták, mi volt a férfi szándéka a fegyverekkel. Később Jacqueline Seabrooks helyi rendőrfőnök Twitter-oldalán azt írta, a gyanúsított elfogását követően az egyik rendőrnek azt mondta, "bajt akart okozni a melegfelvonuláson".

A helyi rendőrség nyomozói úgy nyilatkoztak, dolgoznak annak kiderítésén, mi történt pontosan, de úgy vélték, nincs összefüggés az incidens és az orlandói lövöldözés között.

Számos amerikai nagyvároshoz hasonlóan Los Angelesben is vasárnap rendezték meg a "Meleg Büszkeség Hónapja" című rendezvénysorozat keretében meghirdetett felvonulást.

A rendezvényt rendkívüli biztonsági intézkedések közepette tartották meg, tekintettel a vasárnapra virradóra a floridai Orlando egyik melegbárjában elkövetett, ötven halálos áldozatot követelő tömegmészárlásra.

Lindsey Horvath, West Hollywood polgármestere közleményben tudatta, jelentősen szigorították a biztonsági intézkedéseket. Leszögezte, a városrész vezetőinek nincs tudomásuk semmiféle fenyegetésről, amely megzavarhatná a vasárnapi rendezvényeket.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:47
×
×
×
×