INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

london

nagy-britannia

egyesült királyság

Ma választanak új polgármestert Londonban

InfoRádió / MTI

Helyhatósági és regionális parlamenti választásokat tartanak csütörtökön az Egyesült Királyságban, Londonban pedig új polgármestert is választanak

A legnagyobb érdeklődés a londoni polgármester-választást, illetve a skóciai parlamenti választást előzi meg.

Az már most biztos, hogy a Tower-híd mellett emelkedő londoni városháza élén péntektől nem Boris Johnson, a főváros polgármesteri tisztségét nyolc éve betöltő, kétszer megválasztott konzervatív párti politikus áll majd, mivel ő már a tavalyi brit parlamenti választások után közölte, hogy harmadszor nem indul a posztért.

Johnsonnak - a kormányzó brit Konzervatív Párt egyik legeredetibb, legszínesebb figurájának - ennél sokkal nagyratörőbb tervei vannak, legalábbis a brit sajtó szerint, amely a leköszönő polgármestert a 2020-ban esedékes következő parlamenti választásokon a kormányfői tisztségért már nem induló David Cameron miniszterelnök legesélyesebb utódjelöltjei között tartja számon.

London polgármesteri székéért a csütörtöki választáson a konzervatívok és a Labour két jóval kevésbé ismert jelöltje verseng. A tory színekben Zac Goldsmith alsóházi képviselő, a Munkáspárt képviseletében Sadiq Khan indul a tisztségért.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018