eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Cameron offshore-érintettsége erősítheti a Brexit híveit

David Cameron brit miniszterelnöknek a panamai offshore-botrányban való érintettsége és az ehhez hasonló ügyek mind a Nagy-Britannia unióból való kilépését támogatókat erősíti - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában

a hasonlóan a kilépéspártiakat erősítő problémák közé sorolta a terrorizmust és a migránsválságot. Pedig éppen ezek az ügyek olyanok, amelyeket Nagy-Britannia egyedül képtelen lenne megoldani - fűzte hozzá.

Ha a szavazáskor mégsem a kilépést támogatók nyernek, az valószínűleg a skót és ír lakosságnak lesz köszönhető, hiszen nekik "jól felfogott érdekük az EU-ban maradni" - folytatta. Példaként említette Észak-Írország helyzetét, amely éppen rendeződött, de ha az ország kilép az unióból, akkor a most gyakorlatilag nem is létező határ újra falként emelkedne a terület és Írország közé. Skócia pedig már be is jelentette, hogy ha győznek a kilépéspártiak, akkor ők újra szavaznak a Nagy-Britanniáról való leválásról - tette hozzá Gyarmati István

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×