eur:
389.39
usd:
363.17
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stabil az állapota a Horvátországban megsérült magyaroknak

Stabil az állapota annak a két magyar sérültnek, akiket életveszélyes állapotban szállítottak csütörtökön kórházba a halálos áldozatot is követelő horvátországi autóbalesetben, amelyben egy harmadik magyar meghalt - közölte a helyi külügyi tárca munkatársa pénteken.

A balesetet az okozta, hogy a csempét és festéket szállító, túlterhelt gépjármű defektet kapott, és nekicsapódott a szalagkorlátnak az Adriai-tengerhez vezető autópályán, Károlyváros (Karlovac) és Fiume (Rijeka) között. Az autóból ketten kiestek. Az egyikük, egy 20 évnél fiatalabb fiú átesett a másik sávba, és miután keresztülgázolt rajta egy másik autó, életét vesztette. A harmadik személyt a tűzoltók vágták ki az autóból. A két túlélőt azonnal kórházba szállították.

A zágrábi konzul folyamatos kapcsolatban van a magyar sérültekkel, a horvátországi magyar nagykövetség pedig nyomon követi az eseményeket, illetve felvette a kapcsolatot a sérültek és az elhunyt családjával.

A sérülteket a károlyvárosi kórházban ápolják, és amint szállítható állapotban lesznek, hazaviszik őket.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×