INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Brüsszelben leállítják a metrót és a nagyobb rendezvények lemondását ajánlják

InfoRádió / MTI
A belga hatóságok elrendelték a brüsszeli metróközlekedés leállítását is, miután szombaton a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét a belga fővárosban.

A nemzeti válságközpont hajnali bejelentése értelmében szombatra és vasárnapra a metró teljes hálózatát lezárják a forgalom elől.

Az RTBF belga rádió híradása szerint a villamos- és buszjáratok ugyanakkor továbbra is üzemelnek majd.

A válságközpont emellett azt ajánlotta a brüsszeli régió 19 települési önkormányzatának, hogy fontolják meg a nagyobb rendezvények lemondását. Javasolták továbbá azt is, hogy ezen a héten ne tartsák meg a belga első és második labdarúgó liga egyetlen mérkőzését se.

A belga belügyminiszter felügyelete alá tartozó Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) szombaton közvetlen veszélyre hivatkozva jelentette be a terrorfenyegetettség mértékének legmagasabb, negyedik szintre emelését Brüsszelben.

Az intézkedés néhány órával azt követően lépett hatályba, hogy a belga igazságszolgáltatás terrorizmussal vádolt meg egy Belgiumban őrizetbe vett személyt a Párizsban november 13-án végrehajtott, 130 halálos áldozatot követelő terrortámadásokkal összefüggésben. Az illető nevét nem hozták nyilvánosságra, de ő a harmadik ember, akit a párizsi eseményekkel kapcsolatban vád alá helyeztek Belgiumban.

A címlapról ajánljuk