eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nemi erőszak miatt feljelentették Slotát

Nemi erőszak vádjával feljelentést tett két fiatalkorú lány a szélsőséges kijelentéseiről és magyar ellenes kirohanásairól ismert Ján Slota szlovák expolitikus ellen - értesült a Plus jeden den című szlovák bulvárlap pénteken.

A szlovák lap értesülése szerint Slota ellen a napokban tett feljelentést két tizenhat éves lány a zsolnai rendőrségen. A lapnak neve elhallgatását kérve nyilatkozó forrás szerint a rendőrségen szüleik kíséretében megjelent lányok azt vallották: megerőszakolták őket, a tett elkövetése előtt pedig kábítószert kaptak.

A zsolnai rendőrség a lapnak megerősítette, hogy két bűnvádi feljelentést jegyeztek be Slota ellen, de a vizsgálat kezdeti szakaszára hivatkozva sem a feljelentők személyét, sem a feljelentésben szereplő vádakat nem hozták nyilvánosságra.

Ján Slota saját elmondása szerint a szlovák lap újságírójától értesült a feljelentésről, az abban állítólag szereplő állításokat hazugságnak minősítette, az ügy további kommentálásától pedig elzárkózott.

Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) magyarellenes kirohanásairól ismert egykori vezetője, tavalyelőtt vonult vissza az aktív politizálástól, miután - arra hivatkozva, hogy nem kezelte kellő gondossággal a párt vagyonát - kizárták az SNS-ből. Visszavonulása óta Slotáról a szlovákiai sajtó szinte kizárólag azzal összefüggésben írt, hogy az expolitikust két éve ittas vezetésen érték, amiért később egy évre eltiltották a járművezetéstől és néhány ezer eurós pénzbírságra ítélték.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×