INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Két merénylőt keres a rendőrség

InfoRádió / MTI
Egy második, szökésben lévő feltételezett merénylőt is keres a francia rendőrség a múlt heti 129 áldozatot követelő párizsi merényletekkel kapcsolatban - jelentette kedden este a France2 francia közszolgálati televízió híradója.

A gyanúsított a párizsi belvárosi kávéházak és éttermek teraszaira lövöldöző terrorkommandó tagja volt a francia Abdeslam-fivérekkel együtt. A 31 éves Ibrahim a támadásokat követően az utcán felrobbantotta magát, a 26 éves Salah viszont elmenekült.

Ellene Belgium és Franciaország is elfogató parancsot adott ki. A rendőrség gyanúja szerint a Seat típusú gépkocsiban, amelyből a lövéseket leadták, egy harmadik ember is ült, de őt egyelőre nem tudták azonosítani.

A France2 szerint egy szemtanú rögzítette a rue Charonne-ban a La Belle Equipe nevű kávéház előtti lövöldözést. A felvételen jól látszik, hogy miközben a két testvér leadja a lövéseket a gépkocsiból, a járművet egy harmadik ember vezeti, aki feltehetően Salahhal együtt elmenekült.

A belga rendszámú, fekete színű Seat gépkocsit vasárnap reggel találtak meg a francia főváros Montreuil nevű elővárosában. A járműben három Kalasnyikovokot is találtak a rendőrök.

Az eddigi hivatalos közlések szerint a hét helyszínen, három terrorkommandó által elkövetett támadásokban hét merénylő vesztette életét, hatan felrobbantották magukat, egy emberrel pedig a kommandósok végeztek. A nyolcadik feltételezett támadó, Salah Abdeslam ellen nemzetközi elfogató parancs van érvényben. A mostani bejelentéssel kilencre emelkedett a merénylők száma.

A France2 francia közszolgálati televízió arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bataclan rendezvényterembe betört terrorkommandó három tagjának holttestét találták meg a hatóságok, de a legtöbb szemtanú és a rendőrség is az első órákban négy terroristáról számolt be. Ezért elképzelhető, hogy a koncertteremben megölt 89 halálos áldozat között lehet még egy merénylő is, akit majd csak később sikerül azonosítani.

A címlapról ajánljuk