eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az Anonymus hackercsoport háborút hirdetett az Iszlám Állam ellen

Háborút hirdetett az Anonymus nemzetközi hackercsoport az interneten közzétett egyik videoüzenetében az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen, amely magára vállalta a 129 halálos áldozattal járó múlt pénteki párizsi támadásokat.

Az IÁ szélsőségesei "patkányok" és a hackercsoport le fogja vadászni őket - hangoztatta a videón egy Guy Fawkes maszkot viselő férfi. "Ezek a támadások nem maradhatnak büntetlenül. Az eddigi legnagyobb műveletünket fogjuk ellenetek megindítani. Sok hackertámadásra számítsatok. A háború meg lett hirdetve. Készüljetek. Nem bocsájtunk meg és nem felejtünk" - mondta a franciául beszélő férfi, aki nem közölt részleteket a tervezett számítógépes támadásokról.

Az Anonymus egy XVII. századi nagy-britanniai összeesküvőt, Guy Fawkes-t választotta szimbólumává. A nemzetközi hackercsoport 2004-ben alakult a világháló cenzúrája ellen, és azóta több kibertámadást is végrehajtottak aktivistái. Az idén januárban, ugyancsak Párizsban végrehajtott merényleteket követően az Anonymus már bejelentette, hogy az IÁ és az al-Kaida szélsőségesei ellen kibertámadásokat tervez.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×