INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Fox News: időzítő berendezés volt az Egyiptomban lezuhant orosz gépen

InfoRádió / MTI
Időzítő berendezés volt az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító repülőgépen, amint ezt a szerencsétlenséggel foglalkozó szakértők kiderítették - közölte a Fox News amerikai tévécsatorna a vizsgálatokhoz közel álló forrásokra hivatkozva.

Az értesülés szerint az időzítő berendezést két órára állították be. A cikket átvevő RIA Novosztyi orosz hírügynökség pénteki hírében kiemelte, egyelőre nincs hír arról, hogy miképpen jutottak erre a megállapításra a szakértők, a terroristák közötti telefonbeszélgetés lehallgatásával vagy a repülőgép roncsainak tanulmányozásával.

Egy másik forrás azt közölte, hogy a pokolgépet egy munkahiptézis szerint a repülőgép üzemanyagrendszerében vagy annak közelében helyezték el, vagy ott, ahol az üzemanyagrendszer kapcsolódik a hajtóműhöz. Ez magyarázat lehet arra, hogy miért nincs a robbanásokra utaló - látható - bizonyíték.

Október 31-én a Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő repülőgépe a felszállás után 23 perccel - eddig tisztázatlan okokból - lezuhant a Sínai-félszigeten. Fedélzetén 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki sem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt.

A címlapról ajánljuk