INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Szijjártó Péter: a horvát belügyminisztert elvakította a választási kampány

InfoRádió / MTI
Szijjártó Péter szerint Horvátország belügyminiszterét elvakította a választási kampány hajrája, és nyilvánvalóan ez az oka annak, hogy egy interjún belül több hazugságot is megfogalmazott Magyarországgal szemben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter közleményében Ranko Ostojic horvát belügyminiszter Deutsche Wellének adott interjújában elmondottakra reagált.

Egyértelműen a horvát belügyminiszternek is jelentős felelőssége van abban, hogy Horvátország képtelen megfelelni az európai uniós követelményeknek, amivel jelentős feszültségeket okozott a térségben - áll a közleményben.

A szaktárca azért adott ki közleményt, mert Ranko Ostojic arra az újságírói kérdésre, miszerint Horvátország - Szlovéniához hasonlóan - rendelt-e szögesdrótot, azt válaszolta: "nem foglalkozunk ezzel, ez pénzkidobás lenne. Ha nincs döntés arról, hogy nem fognak lőni, akkor semmilyen drótakadály sem segít. A magyaroknak van ilyen döntésük. A szlovének állíthatnak falat, drótakadályt és hasonlókat, de ha nem vállalnak felelősséget azért, hogy európai országként lőni fognak azokra, akik átmennek az akadályokon, akkor az egész hiábavaló."

A címlapról ajánljuk