eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szijjártó Péter: a horvát belügyminisztert elvakította a választási kampány

Szijjártó Péter szerint Horvátország belügyminiszterét elvakította a választási kampány hajrája, és nyilvánvalóan ez az oka annak, hogy egy interjún belül több hazugságot is megfogalmazott Magyarországgal szemben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter közleményében Ranko Ostojic horvát belügyminiszter Deutsche Wellének adott interjújában elmondottakra reagált.

Egyértelműen a horvát belügyminiszternek is jelentős felelőssége van abban, hogy Horvátország képtelen megfelelni az európai uniós követelményeknek, amivel jelentős feszültségeket okozott a térségben - áll a közleményben.

A szaktárca azért adott ki közleményt, mert Ranko Ostojic arra az újságírói kérdésre, miszerint Horvátország - Szlovéniához hasonlóan - rendelt-e szögesdrótot, azt válaszolta: "nem foglalkozunk ezzel, ez pénzkidobás lenne. Ha nincs döntés arról, hogy nem fognak lőni, akkor semmilyen drótakadály sem segít. A magyaroknak van ilyen döntésük. A szlovének állíthatnak falat, drótakadályt és hasonlókat, de ha nem vállalnak felelősséget azért, hogy európai országként lőni fognak azokra, akik átmennek az akadályokon, akkor az egész hiábavaló."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×