eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A menekültválság miatt a München-Salzburg vonalon tovább nem járnak a vonatok

A menekültválság miatt nyolc nappal, október 12-ig meghosszabbították a München és Salzburg közötti vasúti járat felfüggesztését - közölte pénteken az ÖBB osztrák vasúttársaság.

A német hatóságok szeptember közepén jelentették be, hogy az Ausztrián át Németországba igyekvő menedékkérők áradata miatt október 4-ig szüneteltetni kényszerülnek a személyszállító vonatok közlekedését a München-Salzburg vonalon.

"A német hatóságok utasításainak megfelelően a Németország és Salzburg közötti vonatközlekedés legalább október 12-ig szünetel" - tudatta az internetes oldalán pénteken megjelent közleményében az ÖBB.

A két ország között számos más vonalon továbbra is járnak a vonatok.

A vasúti közlekedés szeptember 17-én állt le a szóban forgó vonalon, miután megbénult a forgalom a határellenőrzés visszaállítása miatt. Az utazók iratainak ellenőrzése olyan sokáig tart a vonatokon, hogy nem lehetett tartani a menetrendet.

A határellenőrzést szeptember 13-án állította vissza a berlini kormány, az ideiglenes intézkedést a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet működését szabályozó schengeni határellenőrzési kódex előírásai alapján vezették be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×