eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újra összeültek az uniós tagállamok képviselői

Hétfő délután 6-kor újra asztalhoz ültek az uniós tagállamok nagykövetei Brüsszelben, hogy tisztázzák az Oroszországgal szemben alkalmazandó újabb gazdasági szankciókkal kapcsolatos nyitott kérdéseket.

Az úgynevezett állandó képviselők pénteken jutottak megállapodásra az újabb büntetőintézkedésekről, azzal a kikötéssel, hogy hétfőn, úgynevezett írásos eljárással fogadják majd el őket hivatalosan. Ezt követően lehetne az erről szóló rendeletet közzétenni az EU hivatalos közlönyében, miáltal az intézkedések hatályba is lépnének.

Eredetileg délután 3 óra volt annak határideje, hogy a tagállamok kivétel nélkül rábólintsanak a pénteki megállapodásra, ám ez végül nem történt meg, s ezt követően ültek asztalhoz ismét a nagykövetek.

Brüsszeli sajtóértesülések szerint az Európai Unió a többi között arra készül, hogy mintegy 25 emberrel bővíti ki a beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújtottak körét, továbbá az orosz állami tulajdonban lévő bankokon túl egyes energiacégeket is elvág az európai tőkepiacoktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×