eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Macska miatt tört ki botrány a horvát légitársaság repülőgépén

A rendőrség várta a zágrábi repülőtéren azt a nőt, aki macskája miatt komoly vitában keveredett az utaskísérővel a horvát légitársaság egyik járatán - írta a Danas.hr horvát internetes portál szerdán.

Az incidens a Frankfurt és Zágráb között közlekedő járaton történt. Az utas a biztonsági előírásoknak megfelelően macskáját ketrecben tartotta az ülése alatt, de miután a repülő turbulenciába keveredett, az állat zaklatottá vált, ezért a ketreccel együtt az ölébe vette.

Az utaskísérő azonban felszólította, hogy a ketrecet helyezze vissza az ülés alá, és miután az utas nem engedelmeskedett, azt ordítozta, hogy "a repülőgép az embereknek, és nem az állatoknak való".

A nő 50 eurót (kb. 15 ezer forintot) fizetett azért, hogy a macskát felvihesse a fedélzetre, és hasztalan magyarázta a légi kísérőnek, hogy azért vette az ölébe a ketrecet, hogy megnyugtassa macskáját. A légi kísérő azzal fenyegetőzött, hogy le fogják szállítani a gépről, és egy formanyomtatványt is a kezébe nyomott arról, hogy elfogathatatlan magatartást tanúsít a fedélzeten.

A zágrábi repülőtéren rendőrök vártak a macska feldühödött gazdájára, de úgy döntöttek, nincs alapja a feljelentésnek. A nő azonban panaszt emelt a Croatia Airlinsnál az utaskísérő ellen. A légitársaságnál közölték vele, hogy bizonyos tekintetben áthágta a biztonsági előírásokat, de sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az utaskísérővel lezajlott párbeszéd nem felelt meg az elvárásainak.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×