eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Amerikai szenátorok támogatják Moldova közeledését az Európai Unióhoz

Amerikai szenátorok támogatják Moldova közeledését az Európai Unióhoz

John McCain szenátor azt mondta, nem hiszi, hogy Oroszország elfoglalná Moldovát, de hozzátette, hogy ez sem zárható ki. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok az eddigieknél sokkal szigorúbb szankciókra készül Putyin ellen, és alkalmazni is fogja azokat, ha az orosz elnök nem hagy fel a térség provokálásával.

"Soha, de soha sem fogjuk hagyni, hogy Vlagyimir Putyin megfossza Moldova népét a szabadságtól és annak jogától, hogy maga határozhasson jövőjéről. Oroszország államnak álcázott benzinkút. Valójában olyan benzinkút, amelyet egy maffiózó vezet" - mondta az amerikai szenátor diákok előtt a moldovai Gazdaságtudományi Akadémián.

A négy amerikai szenátor tárgyalt Moldova miniszterelnökével, Iurie Leancával. A téma az energiaellátás biztonsága volt és az, hogy miként tudna Moldova vonzóbb lenni az Egyesült Államok befektetői számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×