eur:
389.4
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Madeleine-ügy - özönlenek a bejelentések a német köztévéhez

Félezernél is több bejelentés érkezett a ZDF német közszolgálati televízióhoz Madeleine McCann ügyében az eltűnt skót kislányról sugárzott szerda esti műsor után.

A ZDF csütörtökön közölt adatai szerint a csatorna bűnüldözési magazinműsora, az Aktenzeichen XY ...ungelöst Madeleine McCann-nel foglalkozó adását 7,2 millióan nézték meg, ami a szerda este tévézők 24 százalékát és a műsor 15 éves történetének legmagasabb nézettségi arányát jelenti.

A műsorban az eltűnt kislány szülei, Kate és Gerry McCann kérték a nézők segítségét. Hangsúlyozták, hogy a legapróbb információmorzsa is nagy segítség lehet lányuk megtalálásához. A késő esti adás után alig egy órával a ZDF-nél regisztrált bejelentések száma elérte az ötszázat. Hasonló nagy-britanniai és hollandiai tévéadásuk után több mint ezer bejelentés érkezett a rendőrséghez az ügyben.

A brit rendőrség egy németül beszélő, 20-40 év közötti férfit keres, és tanúk beszámolója alapján két portrét is készítettek róla. Ezeket a német televízióban is bemutatták.

A 2007-ben egy portugáliai nyaralóhelyen eltűnt kislány ügyében indított nyomozást a portugál hatóságok már 2008-ban lezárták, mert nem találtak használható nyomokat. A brit Scotland Yard az idén nyáron kezdte újra a nyomozást, amelyet a héten Németországra is kiterjesztenek.

A kislányt Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján "látni" vélték, de sehol nem akadtak a nyomára. A szülők által létrehozott alapítvány rendszeresen közzétesz számítógépes eljárással "öregített" portrékat arról, hogy a négyévesen eltűnt Madeleine kora előrehaladtával éppen hogy nézhet ki, de eddig ez sem vezetett eredményre.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×