eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az elmúlt évtized legnagyobb drogfogása

Csaknem egyéves nyomozás eredményeként az elmúlt évtized legnagyobb heroinfogását jelentették be a rendőrök Dél-Kínában - számol be a sina.com hírportál.

A hatóságok akciója során 174 kilogramm heroint foglaltak le a déli Jünnan tartományban, mely hagyományosan Kína legnagyobb drog-elosztóközpontjaként szolgál.

A tettesek között négy kínai és három mianmari nemzetiségű van, az őket segítő öt másik embert május végén, két további tettestársukat pedig már tavaly augusztusban elfogták. További lehetséges társaik után is kutat még a rendőrség.

A nemzetközi kereskedőlánc pontos célpontja egyelőre ismeretlen - áll a híradásban.

A fogás feketepiaci értéke az 1,2 millió dollárt közelítheti.

Az eddigi nemzeti - és egyben ázsiai - "csúcstartó" fogás 2002-ben volt, szintén Jünnan tartományban. Akkor több mint 672 kilogramm heroint koboztak el a rendőrök, s két tucat embert vettek őrizetbe.

Kínában szigorúan büntetik a kábítószer fogyasztását és kereskedelmét. A hatályos törvények szerint már az 50 grammot meghaladó heroinbirtoklást is halálbüntetéssel sújthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×