eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az izraeli rakéták teljesen lerombolták a Hamász székházát

Teljesen lerombolták a Hamász gázavárosi székházát szombatra virradóra az izraeli légicsapások - közölte a Gázai övezetet ellenőrző radikális palesztin mozgalom kormánya.

A székház elleni támadásoknak nincsenek áldozatai. Az izraeli légierő Iszmail Haníje gázai miniszterelnök hivatalát is lőtte - közölte szombat hajnalban az izraeli hadsereg szóvivője. Haníje nem tartózkodott az épületben. Palesztin közlések szerint a miniszterelnök székhelye teljesen megsemmisült, és több szomszédos épület is súlyosan károsodott.

Az izraeli hadsereg szombat hajnalban azt közölte, hogy "85 új terrorista célpontra" mért csapást. A hadsereg eddig már összesen több mint 800 célpontot támadott a Gázai övezetben. Gázai palesztin fegyveresek a konfliktus kezdete óta eddig mintegy 500 rakétatámadást intéztek Izrael ellen.

Egy másik izraeli légicsapás a Hamász egyik vezetőjének házát érte a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalíja menekülttáborban. Egészségügyi források szerint ebben az izraeli támadásban legkevesebb 35-en megsebesültek.

Izraeli rakéták csapódtak be öt gázai transzformátorba is, aminek következtében több mint 400 ezren maradtak villanyáram nélkül az övezet déli részén.

A péntek éjszakai izraeli támadásokban egy ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek - közölte egy gázai egészségügyi illetékes.

Michel Sabbah nyugalmazott jeruzsálemi latin pátriárka képmutatással vádolta a nemzetközi közösséget a gázai konfliktus kapcsán. "Amíg az izraeli-palesztin konfliktus alapkérdését nem oldják meg, minden segélykiáltás (...) puszta képmutatás" - jelentette ki a nyugalmazott főpap egy német katolikus lapnak nyilatkozva.

Sabbah követelte a Gázai övezet izraeli blokádjának megszüntetését, amely "halált hoz" a muzulmánok és keresztények számára egyaránt. Ki kell szabadítani az övezet 1,25 millió lakóját "szabadtéri börtönéből", és meg kell oldani a konfliktust - figyelmeztetett. Sabbah 1987-2008 között vezette a szentföldi római katolikus egyházat. Ez idő tájt még 1200 keresztény él Gázában, főleg katolikusok és ortodoxok.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×