eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több százmillióval lépett le egy volt kínai pártvezető

Az északkelet-kínai Liaoning tartomány egyik volt városi párttitkára a gyanú szerint 200 millió jüannal (7 milliárd forint) távozott az országból - jelentette weboldalán a kínai központi pártlap.

Fengcseng (Fengcheng) város első embere valószínűleg április-május környékén hagyta el Kínát. A volt párttitkárt, Vang Kuo-csiangot (Wang Guoqiang) posztjáról, miután korrupciós ügybe keveredett, leváltották, majd a városi építkezési vállalat élére került.

A kínai média egy magas rangú rendőrtiszt korrupciós ügyéről is beszámolt. A Kanton (Guangzhou) városi közbiztonsági hivatal igazgatóhelyettesének ügyében egyelőre a kommunista párt helyi fegyelmi szerve jár el.

Az 55 éves Ho Csinget (He Jing) a hírek szerint 2003 és 2005 között kerületi rendőrkapitányként vesztegették meg. Az ügyben csaknem húsz rendőrt hallgattak ki, további részletek egyelőre nem ismeretesek.

A Kínai Kommunista Párt (KKP) fegyelmi-ellenőrző bizottságának elnöke nemrégen egy értekezleten azt hangoztatta, hogy egy új, "dinamikus és hosszú távra szól stratégiai projekt" keretében kell folytatni a korrupcióellenes harcot az országban.

A KKP közelgő 18. kongresszusa "új utakat-módokat fog találni arra, hogy gátat vessen a korrupciónak most és a jövőben" - hangoztatta akkor a pártvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×