eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Volt társa a burgaszi merénylőnek

Bulgáriában a boncolás megerősítette, hogy volt társa a burgaszi merénylőnek. A tettestárs lehetősége már pénteken felvetődött a nyomozókban.

Elképzelhetőnek tartják, hogy a segítő mobiltelefon segítségével hozta működésbe az elkövetőre erősített 3 kilogramm trotilt.

A burgaszi kerületi ügyész pénteken számolt be arról, hogy a tettes Pomoriében megpróbált autót bérelni, de az autókölcsönző tulajdonosa nem ment bele az ügyletbe, mivel nem tartotta eredetinek az illető jogosítványát. Az amerikai védelmi minisztérium szerint a módszer a libanoni Hezbollahra utal, Izrael pedig Iránt gyanúsítja.

Szerdán 154 izraeli turista utazott egy charterjárattal Bulgáriába, az őket a reptérről elszállító 3 busz egyikén történt a detonáció. A merényletben 5 izraeli állampolgár vesztette életét, rajtuk kívül meghalt a bolgár buszsofőr és a feltételezett merénylő, 32-en megsebesültek.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×