eur:
389.45
usd:
364.37
bux:
68071.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Metróval megy az olimpiára a kormányfő

David Cameron brit kormányfő luxusautó helyett metróval és busszal fog kijárni a július 27-én kezdődő londoni olimpiai játékok eseményeire, és a szigetországi sajtó szerint ugyanerre utasította kabinetjének tagjait, illetve pártjának képviselőit, akiknek viszont nincs ínyükre a drákói szigor. Egy kormánytag azt mondta, inkább otthon marad.

A tory miniszterelnök továbbá azt is kérte embereitől, hogy családtagjaikat hagyják otthon, még akkor is, ha saját maguk fizették a belépőket. Rokonok helyett inkább fontos vendégeket vigyenek magukkal, hogy népszerűsítsék Nagy-Britanniát, és így kerüljék el, hogy a közvélemény azt gondolja, a politikusok hozzátartozói "potyáznak". Ezt szintén sok kormánytag és képviselő kifogásolja - írta a Daily Mail című brit tömeglap.

Cameron ötletei "rossz érzést keltettek, és őszintén szólva néhányunk inkább nem is látogat ki" a játékokra - idézte a kabinet egy magas rangú tagját az Independent című napilap. A kormányfő szabályai "elképesztően drákóiak". "Gyakorlatilag azt mondták nekünk, hogy intézzünk mindent magunk, gondoskodjunk mi a vendégeinkről, nem lesz semmiféle szervezett segítség. Ráadásul metróznunk kell" - folytatta. "Tudom, hogy aggodalmaskodnak, miként nézne ki, ha különleges bánásmódban részesülnénk, de végtére is csak a kormányt képviseljük" - jelentette ki.

A kormányfő azonban nem tágít. Afganisztáni látogatásán megerősítette, hogy a tömegközlekedést fogja igénybe venni a játékok idejére. "És ezt ajánlom mindenkinek" - fűzte hozzá. "Már most is a metrót használom, ez ugyan őrületbe kergeti a testőreimet, de azt kérdem, mi a fenének ülünk a kocsiban, ha egyszer metróval gyorsabb?" - vetette fel.

A fővárosban és környékén a közutakon olimpiai sávokat alakítottak ki, hogy a dugó ne hátráltassa a VIP-vendégeket és a küldöttségeket. Egyelőre azonban erre sok autós nincs tekintettel, és bátran használja a sávokat.

A játékokra számos neves vendég érkezik, maga David Cameron többek közt a Google, a Citigroup és a Cisco "fejeseit" kalauzolja majd - ezek szerint a metrón. Persze lehet, hogy néhány esetben kivételt tesz, és mégiscsak autóba ül - jegyezték meg a lapok.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×