eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A TEK segít a magyar túszok felkutatásában

A Terrorelhárítási Központ (TEK) kijelölt egysége megérkezett a közel-keleti térségbe és a szír hatóságokkal együttműködve dolgozik az elrabolt magyarok felkutatása érdekében - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán az MTI-vel.

A szóvivő közlése szerint a Külügyminisztérium a budapesti szír ügyvivővel folytatott újabb egyeztetés nyomán szerdán arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy a szír hatóságok hozzájárultak a magyar Terrorelhárítási Központ szakembereinek beutazásához, és szorosan együtt fognak működni velük az elrabolt magyarok felkutatása érdekében.

A TEK pedig azt jelentette, hogy kijelölt egysége már kedden este megérkezett a közel-keleti térségbe - közölte Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy a kiutazók munkáját az oda beérkező összes információ alapján, hangsúlyozottan a békés megoldásra törekedve, a TEK kríziskezelő központja koordinálja.

Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze, amelyben a külügyi tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviseltetik magukat.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×