eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Halálos áldozatokat követeltek a damaszkuszi robbantások

Több áldozatot követelt a lakosság és a fegyveres erők körében az a két robbantás, amely biztonsági szervek épületei mellett történt szombaton Damaszkuszban - jelentette az állami televízió.

Helyi lakosok szerint a két detonáció igen nagy erejű volt. A robbanások helyszínén füstoszlop emelkedik az ég felé.

Az állami televízió szerint terrorista merényletek történtek, az elkövetők gépkocsikba rejtett pokolgépeket hoztak működésbe. Az egyik robbantás a légierő felderítő központját, a másik pedig egy rendőrségi épületet ért. A halálos áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, mivel a hatóságok nyomban lezárták az épületek környékét. Az állami televízióban mutatott képsorokon mindazonáltal több megcsonkított, illetve elszenesedett holttest volt látható.

Az utóbbi három hónapban számos robbantás történt Szíria nagyobb városaiban, esetenként 20-30 halálos áldozattal. A kormány az al-Kaida terrorszervezetet tette felelőssé e merényletekért, az ellenzék szerint viszont azok hátterében maga az Aszad-rezsim áll. Ajman az-Zavahiri, az al-Kaida vezére februárban videóüzenetben fordult a szíriai ellenzékhez, a kormány ellen vívott harc folytatására buzdítva annak aktivistáit.

A szombati robbantások két nappal követték a szíriai rezsim elleni felkelés kezdetének első évfordulóját. ENSZ-források becslése szerint 2011. március 15. óta legalább nyolcezer ember halt meg Szíriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×