eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az Eurogroup elhalasztotta ülését

Az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup jövő hétfőre halasztotta a görög segélycsomag megvitatására eredetileg összehívott szerdai tanácskozását. Szerdán az Eurogroup telefonos konferenciát tart.

Jean-Claude Juncker, az Eurogroup elnöke közölte, hogy Görögország nem teljesítette a második EU/IMF segélycsomag folyósításának előfeltételeit. Eszerint Görögország nem tájékoztatta az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsát, hogyan tervezi teljesíteni a kért 325 millió eurós kiadási megtakarítást. A két legnagyobb görög párt vezetője pedig nem adott garanciát a megszorító csomag végrehajtására az áprilisra tervezett választások után.

A bejelentést követően az euró árfolyama 1,3130 dollárról 1,3100 dollárra esett. A forint pedig 291 közeli euró jegyzésekről 292-re gyengült.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×