eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Meglepetésekre készülhetünk az idei Grammy-gálán

Aki Adele-t várja befutónak a hétvégi Grammy-gálán, az valószínűleg nem csalatkozik, de hogy az utolsó pillanatig semmi sem dől el, arról Justin Bieber, az egyik tavalyi favorit tudna beszélni, aki végül üres kézzel távozott a zenei díjátadó ceremóniáról.

A díjesélyesek mezőnyében újonnan feltűnt sztárok és nagy visszatérők is szerepelnek, így a vasárnapi élő tévéközvetítés alatt sok meglepetés vár a rajongók millióira.

A 23 esztendős Adele először lép fel nagyobb közönség előtt, mióta tavaly novemberben megoperálták a torkát. Katy Perry is a nagy presztízsű zenei rendezvényt választotta első nyilvános szereplésül a férjével, Russell Branddel való szakítás után. Chris Brown és volt barátnője, Rihanna pedig úgyszintén először lép fel egy műsorban - bár külön színpadon - az R&B énekes három évvel ezelőtti botrányos viselkedése óta. (Brown éppen az akkori Grammy-gála előestéjén bántalmazta Rihannát, amiért később bíróság előtt kellett felelnie.)

Megjósolhatatlan, hogy vajon ki emelkedik ki végül a legjobb új előadó kategóriából, amelyben Nicki Minaj és J. Cole rapperek mellett a The Band Perry countryegyüttes, a Bon Iver indie rock-banda és az elektronikus zenei producer, Skrillex verseng egymással.

A 29 esztendős Minaj Pink Friday című debütáló albumával kereskedelmileg mindük közül a legsikeresebb. Népszerűségét mi sem igazolja jobban annál, hogy az amerikaifutball-bajnokság múlt hétvégi döntőjének, a Super Bowl-nak a félidejében Madonnával lépett fel.

Bill Werde, a Billboard zenei magazin szerkesztőségi igazgatója szerint azonban a meccsnek még koránt sincs vége. Emlékeztetett arra, hogy tavaly mindenki Justin Bieber győzelmére számított, de végül Esperanza Spalding kapta a díjat. "Mennyire leesne mindenki álla, ha Skrillex sétálna a színpadra, hogy átvegye a legjobb új előadónak járó díjat Nicki Minaj helyett, akit rengetegen vélnek a befutónak" - fogalmazott.

Skrillex összesen öt Grammy-jelölést kapott idén, kettőt a Scary Monsters and Nice Sprites című albumáért. Bon Iver négy díjért verseng, ezen belül a legjobb felvétel és az év dala kategóriában is győzhet Holocene című számával. A három testvérből alakult The Band Perry pedig az If I Die Young című számmal tarolhat, amely óriási siker lett tavaly a rádiókban.

Minaj egyébként az új tehetségek kategóriáján kívül további három mezőnyben szerezhet Grammyt: Moment 4 Life című dalával például a legjobb rapelőadásért járó díjért is indul.

A vasárnapi gála a díjak mellett egyéb meglepetésekkel is szolgál. Erre az alkalomra időzítette az újból összeálló Beach Boys húsz év utáni első fellépését, amelyet ígéretük szerint új album és koncertturné is követ majd. Az estén Bruce Springsteen is szerepel, aki az E Street együttessel áll a Los Angeles-i Grammy-díjátadó színpadára.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×