eur:
389.71
usd:
364.28
bux:
68119.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb csapás érte a médiacézárt

A világ legnagyobb példányszámú bulvárlapja, az angol News of the World belebukott a törvényszegéssé fajuló pletykavadászatba. Mivel lehallgatta közéleti személyiségek, valamint film- és sportsztárok mobiltelefonos magánbeszélgetéseit, a bíróság megszűnésre kényszerítette és kártérítések kifizetését rendelte el. Legújabban harminchét károsult kapott tetemes kártérítést.

A News International lapkiadó az újabb kártérítési körben több mint 350 millió forintnak megfelelő összeg kifizetésére kényszerül, és a perköltségeket is állnia kell. Néhány kifizetés összegét titkosították, nem tudható például, hogy mennyit kapott a Chelsea válogatott labdarúgója: Ashley Cole, valamint az elmeháborodott, magát élet és halál urának képzelő tömeggyilkos háziorvos, Harold Shipman fia.

Azt nyilvánosságra hozták, hogy a filmsztár Jude Law körülbelül 53 millió forintnak, Harry herceg egyik barátja, továbbá a munkáspárti politikus, Lord Preston volt miniszterelnök-helyettes egyaránt mintegy 18 milliónak megfelelő összeget vehet kézhez. Szép összeggel szerepelnek a kártérítési listán sztárok barátnői és ex-feleségei.

Jude Law titkainak a törvénysértő megszerzése különösen gyümölcsöző volt, az adatokból tizenhat cikket írtak a New of the World pletykarovatának a munkatársai. A lehallgatás mellett riporterek megfigyelés alatt tartották a házát, még a gyerekeit is.

A lapkiadó tulajdonosa, Rupert Murdoch korábban egy meggyilkolt tinédzser kislány szüleinek kényszerült kifizetni kétmillió fontot, ugyanis a lap által megbízott technikusok titokban rögzítették a telefonáló kislány hangját, és a szülők abba a reménybe ringatgatták magukat, hogy a lányuk él. A károsultak azt kérték, hogy a milliárdos egy általuk megnevezett jótékonysági szervezetnek is fizessen ki egy millió fontot.

Az ügy még nincs lezárva, több tucat károsult beadványa ügyében folyik a nyomozás. Az érintett újságok tulajdonosai és főszerkesztői többségükben azt vallották a vizsgálóbizottság előtt, hogy nem volt tudomásuk a törvénysértő adatgyűjtésről. Ha bebizonyosodik, hogy ez nem igaz, felelősségre vonásuk nem maradhat el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×