eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több rakétát lőttek ki Izraelre

Több rakétát lőttek ki Dél-Libanon felől Izrael északi részére hétfőn éjjel. Az izraeli hadsereg egységei viszonozták a tüzet - közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

Kedden hajnalban kiadott közleményében a szóvivő tudatta, hogy több rakéta robbant fel Nyugat-Galilea térségében. Senki nem sebesült meg, de két épület megrongálódott.

Helyi lakosok arról számoltak be, hogy két robbanás dörejét hallották, és a házak beleremegtek a detonáció erejébe. Az izraeli közszolgálati rádió négy rakéta becsapódásáról adott hírt.

Az izraeli hadsereg "súlyos incidensnek" tekinti a történteket, és úgy véli, hogy a libanoni kormány, illetve hadsereg feladata az ilyen támadások megakadályozása.

Az utóbbi években viszonylag nyugodt volt a helyzet az izraeli-libanoni határon. Utoljára 2009-ben fordult elő, hogy Libanon területéről rakétákat lőttek ki Izraelre. A legutóbbi határincidens augusztus 1-jén történt, amikor izraeli és libanoni katonák tűzpárbajba keveredtek. Májusban tíz palesztint lőttek le, több százat pedig megsebesítettek izraeli katonák, aminek előzményeként a határ mentén összegyűlt palesztin tüntetők megpróbáltak tömegesen bejutni Izrael területére.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×