eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Schwarzenegger pénzügyi szükséghelyzetet hirdetett

Kaliforniában pénzügyi szükséghelyzetet hirdetett a kormányzó; Arnold Schwarzenegger azt javasolta, hogy az állam törvényhozásának rendkívüli ülésén fogadjanak el egy csaknem 10 milliárd dolláros megszorító csomagot az elkövetkező két évre.

A program az egészségügyi ellátás és a szegények számára nyújtott szociális juttatások megkurtítását javasolja. A kormányzó egyebek között indítványozza, hogy áprilistól 15,7 százalékkal csökkentsék a rászoruló családok támogatását, júliustól pedig teljes egészében számolják fel a közérdekű munkavégzés programját. A megszorító csomag szerint megszűnhet a szemészeti ellátás támogatása, az orvosok korlátozzák a receptek felírását, és a Medi-Cal otthoni ellátórendszer kedvezményezettjei körében évi 10 alkalomra korlátozhatják az orvosi vizitek számát.

A The New York Times azt írja, hogy az amerikai államok és egyes nagyvárosok több ezer milliárd dolláros rejtett adósságot halmoztak fel, ami pénzügyi válságot idézhet elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×